Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

středa 24. října 2018

Trochu úprav pro FTB, když děláte Diagramy předků


Když si nainstalujete FTB tak tam máte zadány šablony pro diagramy, a není možné nějakým rozumným způsobem doplnit například rámečky, ve kterých se budou zobrazovat "hlavy" vašich předků. Pokud chcete získat větší písmo tak se vám výpis jména + příjmení a zadaných dat dostane do dlouhého ocásku, protože se nedá upravovat šíře výpisu pod danou fotografií, takže se vám může klidně stát, že tam bude jméno a příjmení s rodným příjmením u ženy na dvou nebo i třech řádcích. A pokud napíšete například obec „Moravská Nová Ves, Jihomoravský, Česká republika“ tak máte hned dva řádky. A když se jedná o Jméno & příjmení, Narození, sňatek a úmrtí tak máme hned 6 řádků ani nemrkneme.

Toto se dá omezit, pokud si vytáhnete obrázky ve formátu BMP z adresy c:\Program Files\MyHeritage\Reports\Containers\  v PC (standartní instalace), kde jsou umístěny tyto rámečky.
Pokud odtud okopírujete tyto rámečky do nové složky, kterou si vytvoříte dle vlastní potřeby jako zálohu a pak místo nich zpět zkopírujete nové obrázky (jsou ro v podstatě ty samé jen širší). Pozor musíte dodržet při rozšiřování barvu (zelenou) u rámečku. Pak se vám podaří roztáhnout místo, které je pro výpis dat. Velikost písma upravíte podle potřeby v nastavení šablony. Takto to pak vypadá:

 Menší provedení
Rozšířené provenení

V obou případech je písmo zvětšeno


Zde jsem dal mnou upravených šest obrázků šablony "Ovál"

Obrázky najdete zde na tomto odkazu >>> 

30x40-100_ovalFrame.bmp
30x40-400_ovalFrame.bmp
60x80-100_ovalFrame.bmp
60x80-400_ovalFrame.bmp
90x120-100_ovalFrame.bmp
90x120-400_ovalFrame.bmp

Žádné komentáře:

Okomentovat