Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

středa 2. října 2013

GenoPro, program pro tvorbu rodokmenu

Program ve starší verzi GenoPro 1.97 je Freeware  >>>

Program ve nejnovější verzi GenoPro 2.xx je placená verze

Stránka autora >>>


  • Podporované jazyky:   Angličtina, Čeština
  • Operační systémy:       Win XP a vyšší, pro ostatní OS neznám
  • Licence:                    Shareware, 14 dní jako Trial, možno pro studenty a školy slevy
  • Cena: pokud nemáte strach platit přes internet kartou tak ušetříte podstatnou cenu oproti ceně poskytované našimi prodejními servery. Vše zjistíte když tyto ceny porovnáte.


Je to jediný program co znám, která jako základní zobrazení používá diagram a až kliknete na "ikonu" dané osoby se ukáže její karta data podrobné zápisy. Pod ikonou se nachází určitá osobní data (jméno, příjmení, *,+ atd.)


Program vytváří diagram a dá se vést na více listech (např pro každou větev zvlášť) a propojená je danou osobou která propojuje obě větve.

Karta osoby, obsahuje několik "listů":

Program je schopen vytvořit několik sestav (dnes anglicky) pro publikování, včetně publikace na netu ve formátu HTML. Zde bych řekl, že bud dosti obtížná otázka ochrany osobních dat, zejména pro laickou veřejnost neznalou problematiku IT a pak co k tomu je zapotřebí dokoupit na nějakém hostitelském serveru (tuto problematiku spíše popíše jiný článek o IT).


Poznámka:

Pro mou práci, kdy mám velké množství dat a bych si udělal obrázek o celém rozvrstvení rodokmenu a jeho vztazích použiju tento program. V tomto směru je to opravdu jediný program která to dokáže ukázat v celku. Ostatní programy vám ukáží diagram pouze jako rozrod určité osoby nebo vývod určité osoby, ale celek neumí. Drží se striktně toho co je to rozrod nebo vývod, ale ne co by mnohdy badatele zajímalo. Pro tuto potřebu vám pak stačí verze programu GenoPro 1.97 který je Freeware.



Žádné komentáře:

Okomentovat